[v prenovi] Čarovniška vojna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Čarovniški svet se je znašel v mračnih časih! Temni coprnik Mrlakenstein je napadel čarovnike in tako se je med njim in njegovimi nasprotniki vnela prava vojna.

KazaloPortalLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Kaj je sploh RPG?

Go down 
AvtorSporočilo
Remus Lupin
Gryfondom 7. letnik
Gryfondom 7. letnik
Remus Lupin

Male
Število prispevkov : 274
Palica : 28 cm, Jesen, Feniksovo repno pero
Starost : 21
Kri : čistokrvna
Posebnosti : Volkodlak
Registration date : 08/07/2008

Kaj je sploh RPG? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Kaj je sploh RPG?   Kaj je sploh RPG? EmptyNed Dec 14, 2008 5:45 pm

Nekaj osnovnih pravil RPGjanja za začetnike
RPG (Role Playing Game) je igranje domišljijskih vlog, v katere se vživijo posamezniki in nato skupaj oblikujejo zgodbo.

Piše se v tretji osebi ednine.
Primer:
PRAVILNO
Velika lesena vrata so bila zaprta in sam ni vedel, kam naj stopi. Razmišljal je o tem, da bi s pomočjo magije odprl vrata, a se je zavedal, da sam ne premore tolikšnega znanja. Naposled je prišel mimo hišnik, ki ga je le grdo pogledal in odklenil vrata.
NAPAČNO

Velika lesena vrata so bila zaprta in sam nisem vedel, kam naj stopim. Razmišljal sem o tem, da bi s pomočjo magije odprl vrata, a sem se zavedal, da sam ne premorem tolikšnega znanja. Naposled je prišel mimo hišnik, ki me je le grdo pogledal in mi odklenil vrata.

Izgovorjene besede se navaja v premem govoru.
Primer:
PRAVILNO
Čarovnik se je ustavil in vprašal soseda: "Koliko je ura?" Sosed je nekaj časa premišljeval in nato z nasmehom dejal: "Ura je sedem. Kako pa to, da je nimaš s sabo?" Čarovnik se je obotavljal in nekaj časa molčal. "Kot vedno sem jo pozabil" je naposled priznal.
NAPAČNO

Čarovnik se je ustavil in vprašal soseda koliko je ura? Sosed je nekaj časa premišljeval in nato z nasmehom dejal ura je sedem. Kako pa to da je nimaš s sabo? Čarovnik se je obotavljal in nekaj časa molčal. Kot vedno sem jo pozabil je naposled priznal.

Misli čarovnika se piše s poševno pisavo, izven RPGjevske pogovore pa v dvojnih oklepajih na koncu sporočila.
Primer:
PRAVILNO
Sam pri sebi se je zelo čudil. Le kako je to mogoče? Saj sva se šele včeraj srečala! je razmišljal in tako pozabil na okolico, da kmalu več ni vedel niti tega, kje se nahaja.

((sorry za kratek post, mudi se mi))

NPCji (None Playing Character) so neigrani liki, ki jih vodijo administratorji ali moderatorji in so ustvarjeni zgolj zaradi boljše kakovosti zgodbe in bolj zanimivega dogajanja.

Zapleteno? Predlagam, da se malo sprehodite po forumu in preberete nekaj postov v RPG predelu, pa vam bo stvar kmalu jasna.
Nazaj na vrh Go down

Kaj je sploh RPG?
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1