RPG ali Role Playing Game je igranje domišljijskih vlog, v katere se vživi vsak posameznik.
V svoj lik se mora čim bolj poglobiti in pisati zanj po določenih pravilih:
-Piše le v tretji osebi ednine.
Primer:
Velika lesena vrata so bila zaprta in sam ni vedel, kam naj stopi. Razmišljal je o tem, da bi s pomočjo magije odprl vrata, a se je pri tem zavedal, da sam ne premore tolikšnega znanja. Naposled je prišel mimo hišnik, ki ga je le grdo pogledal in odklenil vrata. = PRAVILNO
Velika lesena vrata so bila zaprta in sam nisem vedel, kam naj stopim. Razmišljal sem o tem, da bi s pomočjo magije odprl vrata, a sem se pri tem zavedal, da sam ne premorem tolikšnega znanja. Naposled je prišel mimo hišnik, ki me je le grdo pogledal in mi odklenil vrata. = NAPAČNO
-Vse izgovorjene besede mora navesti v premem govoru.
Primer:
Čarovnik se je ustavil in vprašal soseda: "Koliko je ura?" Sosed je nekaj časa premišljeval in nato z nasmehom dejal: "Ura je sedem. Kako pa to, da je nimaš s sabo?" Čarovnik se je obotavljal in nekaj časa molčal. "Kot vedno sem jo pozabil" je naposled priznal. = PRAVILNO
Čarovnik se je ustavil in vprašal soseda koliko je ura? Sosed je nekaj časa premišljeval in nato z nasmehom dejal ura je sedem. Kako pa to da je nimaš s sabo? Čarovnik se je obotavljal in nekaj časa molčal. Kot vedno sem jo pozabil je naposled priznal. = NAPAČNO
-Misli junaka mora navajati s poševno pisavo, izven RPGjevske pogovore pa mora navesti na koncu besedila v oklepaju.
Primer:
Sam pri sebi se je zelo čudil. Le kako je to mogoče? Saj sva se šele včeraj srečala je razmišljal in tako pozabil na okolico, da kmalu več ni vedel niti tega, kje se nahaja.
- Preklinjanje ali kakršnokoli žaljenje uporabnikov na tem forumu ni dovoljeno in je strogo prepovedano. Kdo se tega ne bo držal, bo dobil temu primerno kazen.
- Zaželjeni so čim daljši posti v RPG igri, ki morajo obsegati najmanj tri vrstice. Krajši posti bodo avtomatično izbrisani. Kvaliteten post poskušajte ustvariti s pomočjo vnašanja občutkov, opažanj in lastnih mišljenj vanje.
- NPC ali None Playing Character vam bo vašo igro popestril in vam dajal naloge, nasvete ter vas pošiljal na razne strani. NPCji so neigrani liki, čigar vodje ni noben pisec, pač pa so le dodatno ustvarjeni za boljšo kakovost zgodbe, vodijo pa jih administratorji in moderatorji. Treba jih je upoštevati kot prave pisce in se ne meniti za to, kdo zanje piše.
- Naenkrat ste lahko hkrati največ na dveh mestih in to zgolj znotraj enega čarovniškega kraja. Zadrževanje na večih mestih ni pametno, saj potem pogosto prihaja do zmed.
- V eni svoji objavi oziroma postu, lahko uporabite največ tri uroke, več jih nikakor ne smete. Uporabljati morate tiste, ki so vašim letom primerne in katere že poznate. Zmišljevanje zahtevnih urokov za prvošolca ne bo upoštevano.
- Če želite postati mag, metamorfer ali imeti kakšno drugo čarovniiško posebnost, morate enemu izmed administratorjev poslati zasebno sporočilo, v katerem v najmanj trideset vrsticah napišete vaše urjenje za to posebno čarovniško veščino. Veščino se lahko naučite tudi od drugega čarovnika, ki jo že sam obvlada, a takšno šolanje traja več dni.