Čarovniški svet se je znašel v mračnih časih! Temni coprnik Mrlakenstein je napadel čarovnike in tako se je med njim in njegovimi nasprotniki vnela prava vojna. |
|
| Veliko stopnišče | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Niccolette Parkinson Ravnatelj Bradavičarke
Število prispevkov : 166 Palica : Prapalica Kri : čistokrvna Varuh : feniks Registration date : 08/07/2008
| Naslov sporočila: Veliko stopnišče Čet Jul 31, 2008 9:31 am | |
| Veliko stopnišče nedvomno spada med večja čudesa Bradavičarke, saj je ogromno in sega vse od kleti, pa do sedmega nadstropja. A njegov največji čudes so sigurno premikajoče stopnice, ki se same od sebe premikajo v različne smeri in tako pogosto zmedejo mlajše učence. Stopnice so masivne in kamnite, ob njih pa je na stenah polno slik iz čarovniškega sveta. | |
| | | Isabella Slyen Spolzgad 6. letnik
Število prispevkov : 43 Palica : 32 cm, sekvoja, vylin las Starost : 18 Kri : čistokrvna Varuh : kobra Registration date : 25/10/2008
| Naslov sporočila: Re: Veliko stopnišče Ned Okt 26, 2008 11:33 am | |
| Isa je zaskrbljeno hodila po stopnicah. Bo kdo izvedel, da sem ubila lastno sestro? To se je skoraj že zgodilo. Preden sem jo lahko pokopala v zablodnem gozdu, me je zmotil moj oče. Komaj sem se izmazala z trapastimi izgovori, češ, da imam v vreči prijateljevega poginulega psa. Trapec mi je verjel. Če Ministerstvo najde truplo, je konec z mano. Pa saj ga ne bo. Primer so že zdavnaj odpustili. S tem se je malo bolj živahno pognala po stopnicah, da se je zaletela v prestrašenega Gryfondomca. "Kaj pa misliš, da si, da se mi takole nastavljaš na pot?! Izgini, da ne posežem po kakšni dobro namerjeni kletvi!" mu je visokostno in podlo zasikala, da se je prvošolec odmaknil. Spet se je odpravila naprej. Ni dolgo trajalo, pa se je spet zaletela v žensko rdečih las, Spolzgadovko. "Umm... Se poznava?" je izdavila. ((Lux. Pa drug post bo daljši, sam jaz začetkov ne znam pisat )) | |
| | | Lux Swann Spolzgad 6. letnik
Število prispevkov : 133 Age : 32 Palica : 29,5 cm, tisa, baziliskov strupnik. Starost : 20 let Kri : Čistokrvna Varuh : Snežni leopard Registration date : 17/09/2008
| Naslov sporočila: Re: Veliko stopnišče Ned Okt 26, 2008 12:43 pm | |
| [Eh, že kul . tut jz ne maram začenjat xD]Lahkotno je poplesavala po stopniščih in skorajda bi pozabila na vse spore med domovi, ko se ji skupina prvošolcev iz Pihpuffa zaprla pot navzdol po velikem stopnišču. Brez kakršnekoli besede, le z ostnim pogledom si je izborila pot mimo njih in nato počasi, nekoliko bolj mirno nadaljevala pot navzdol, svoje misli pa je zaposlila z Remusom. Ni si morala kaj, da se nebi vprašala, kaj pravzaprav vidi na njem in še do sedaj ni poznala tega odgovora. A kakršnakoli misel o njem, je vanjo prinesla nekakšno pozitivno energijo, ki je odsevala tudi izven nje in ravno zaradi tega, je že opazila nekakšne neodobravajoče poglede svojih sošolcev. Toda ni se zmenila zanje; navsezadnje ni želela biti le še ena izmed tistih neštetih ovac, ki sledijo tokrat še nevidnemu pastirju. Spustila je svoj pogled in se dokončno ustavila pred enem izmed stopnišč, ter se naslonila na kamnito ograjo nato pa pustila svojim mislim, da so jo prevzele. Okoli njenih nog je začutila motanje njenega mačka in tokrat ga je, prvič odkar sta prišla na Bradavičarko, Lux dvignila v naročje in ga nežno pogledila po glavi in za njegovimi ušesi, tako da je zadovoljno zapredel. "Kaj je Spike? Je tudi tebi tu ratalo kar v redu?" se je slišala reči in mačkon jo je v odgovor le pogledal s svojimi bleščečimi rdečimi očmi in lenobno zamjavkal. ".. torej ti je." je dejala z umirjenim glasom in nato opazila, da se je pred njo pokazalo stopnišče, ki je vodilo navzdol, proti kletem in počasi je, s kratkimi korakci začela stopati navzdol po njih. A kakor zmeraj, tudi sedaj ni imela sreče s tem, da se nebi kdo zaletel vanjo. Nevarno se je zamajala, izgubila ravnotežje, svojega mačka pa je še pravočasno, preden se je znašla na tleh, spustila, da je stekel po stopnišču navzdol in izginil svojo pot. "Presneto, bi lahko enkrat pazili kje hodite?!" je izbruhnilo iz nje, kajti tega zaletavanja vanjo vsakič, ko se je znašla tu, je imela že pošteno dovolj. Šele po tem, ko se je umirila in narahlo popihala svojo, sedaj odrgnjeno levo roko, se je uspela zazreti v postavo, ki se je zaletela vanjo. Spolzgadovka. In še tako zelo znana ji je bila. Na ustnice ji je švignil leden nasmešek, počasi je vstala in si popravila plašč, nato pa z jedkim glasom odgovorila na njeno vprašanje: "Odvisno od tega, od kod naj bi se poznale," skomignila je z rameni, nato pa nadaljevala: "Ni mogoče, da se z te šole, ker sem tu šele prvo leto. Prej sem bila.. drugje.." njen zajedljiv in umirjen glas, bi lahko marsikateremu človeku naježil dlako. A oseba pred njo je mogla biti vajena na njen glas. Poznala jo je. Kakor je Lux poznala njo. In to, sta dobro vedeli obe. Še kako zelo dobro... | |
| | | Isabella Slyen Spolzgad 6. letnik
Število prispevkov : 43 Palica : 32 cm, sekvoja, vylin las Starost : 18 Kri : čistokrvna Varuh : kobra Registration date : 25/10/2008
| Naslov sporočila: Re: Veliko stopnišče Ned Okt 26, 2008 1:21 pm | |
| "Nadvse zanimivo." je hladno prikimala in si jo ogledala od glave do pet. "Vendar se mi zdiš še vedno znana." Preslišala je njen ton glasu, bila ga je navajena. Del nje je preklemano dobro poznal punco, ki je stala pred njo. Na koncu pa je le izdavila s potuhnjenim glasom: "Zdiš se mi znana toliko, da bi lahko bila moja mrzla sestrična." Ni hotela, kar tako priznati, da je pravzaprav res v sorodu z njo. Prepričana je bila, da ona prav tako ve. "Torej si se la prepisala na Bradavičarko, kaj Lux?" je vprašala, pri tem pa se končno spomnila njenega imena. Nekaj se ji je začelo smukati okoli nog in pogled ji je obstal na svoji mački Cristal. Svoje rumene oči je uprla v Iso in pri tem tiho mjavknila. Bella jo je vzela v naročje in pri tem živo zelene oči spet uprla v Lux. "Lux, mislim, da si moraš priznati, da sva v sorodu. Tudi na družinskem drevesu družine si naslikana." je tiho, njena napadalnost pa je bila, kadar je govorila, vedno v glasu. Pred dvema letoma sta se spoznali na neki veliki zabavi sorodnikov. Takrat je bila zraven še njena bedasta sestra Clemence, ki jo je tako sovražila. Takrat sta ze s Lux še parikrat videli, potem pa ne več. "Ko se nisva več videli, smo morali mojo sestro pokopati. Umrla je." je zaključila s povesem neutralnim glasom, žalostnega sploh ni morala narediti, saj je bila tako vesela, ko je umrla. Čudno, če pa jo je ubila sama. Pojma ni imela, zakaj to govori Lux, ampak pač kot sorodnik mora vedeti. Sicer pa sta se Lux in njena sestrica kar dobro razumeli. Če bi bila živa, bi bila sedajle drugi letnik. Nasploh pa je sovražila, če je kdo rekel, da sta si bili podobni. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Veliko stopnišče | |
| |
| | | | Veliko stopnišče | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |